Friday, December 23, 2011

maybank

yeah..semalam aku pergi cawangan maybank deakat jb neh..since kad aku dah tak boleh nak detect mikrochipnye..walaupun yang agak pelik, dekat cimb boleh je detect kad bak aku( pelik tapi memang benor yeop!)...ofkos la sebab nak berbelanja, terpaksa la kena pergi tukar jugak..

sampai kat kaunter..aku disuruh isi form then disuruh pergi ke satu kaunter nih, then dekat situ de disuruh sign dua-tiga kali dekat form yang aku isi tadi.

then bila dah sign, kaunter girl tuh boleh cakap macam ni.

" sain awak tak sama la..!"..maksud dia tak sama tuh bila di compare dengan kad laminate maybank aku yang ada isi no akaun dan ic no dan nama..yeah..aku takde buku..just ada kad atm dan kad laminate tuh jek,,

bila aku sain lagi kat kertas..dia cakap lagi

" memang tak sama la.., mana boleh tak sama sain.."

aku tercengang kat situ..

"..the hell.." terpacul perkataan kurang sopan...

seumur hidup aku tak pernah jumpa orang verify sain accurate ke tak..apa parameter entah yang digunakan oleh maybank tuk verify sama ada sain tuh accurate ke tak..sama simetri ke tak..yang penting alat apa diorangukur angle2 dekat sain aku...

of course la sain tak akan sama 100 peratus , aku bagi analoginya macam nih la....kalau kata benda tuh karipap..tak semestinya dia punya saiz sama , keping2 dekat tepi sama banyak bagi satiap karipap..since bentuknya macam karipap dah memang la bendanya karipap...apatah lagi melibatkan tandatangan..mestila tak akan sama ...yang penting bentuknya lebih kurang..

aku tak pasti sama ada maybank ambil pekerjanya tuh de test iq dulu..atau pun warisnya kerja kat situ..ataupun maybank memang de prosedur bangan* nak setiap tandatangan client sama setiap angle..yang pasti..apa guna diambil IC jika nak argue pasal sain..

Tuk maybank, please check ur staff nama azlina di mbb jln larkin..how she working and so on...seriously aku tak paham dan takleh terima bila mana dia cakap tandatangan aku tak sama..however tuk precaution in the future, aku cadangkan agar maybank amik dna setiap client bagi pastikan tiada lagi isu tandatangan tak sama, amik rambut sehelai atau kalau rasa tak cukup lagi bukti..mintak tuala yang diapakai buat mandi..of course DNA sign should be everywhere..

yearh..apa yang jadi last? dia suh aku isi form tuk tukar tandatangan , mujur aku takde dslr time tuh..leh aku aku tangkap gambar tunjuk sama ke tidak...dan aku memang malas nak melayan...isi dan belah...and satu lagi...PR budak tuh memang fail..tak senyum dan tak mintak maaf langsung..yeah..customer always right even the fault on us...

hope budak tuh dapat belajar bersungguh2 di masa hadapan..malukan org jb!

Monday, December 12, 2011

Fed-UP

kengkadang kita lupa baju , kasut, jam, tapak kaki, lidah, mata, akal, ilmu, harta, jiwa semuanya pinjaman Tuhan.


Jadi siapa kita untuk menghukum orang lain.



sistem hierarki masyarakat makin sakit.aku pun sakit.


apa pun tak boleh.dem