Monday, April 25, 2011

anak melayu kental..

masih ingat piala suzuki?
masih ingat bagaimana dramatiknya malaysia menang kat gelora bung karno..?

tau tak dicelah2 ribuan laskar merah putih di sana...terdapat dua anak muda yang berjaya menggoncang rasa amarah laskar merah putih tuh..kenapa?

semasa perlawanan kedua..laskar merah putih ini berpakat tidak ada satu pun harimau dicelah2 garuda..namun dua anak muda ini berjaya meloloskan diri masuk ke bung karno...


yang paling dramatik apabila..mereka dengan beraninya mengeluarkan jalur gemilang apabila malaysia diumumkan sebagai juara piala suzuki..ketika itu..laskar merah putih terkesima apabila jalur gemilang tiba-tiba berkibar di stadium keramat mereka...apa terjadi selepas itu..?

mereka dihujani dengan pelbagai objek.dan lepas tuh ditahan bak penjenanyah oleh bapak polisi kat sana...heh..memang wa salute sama korang..



"AFF Suzuki Cup 2010 Championnn..MALAYSIAA!!!!" Boooooo..Boooooo.. itulah sorakan yang mengiringi pasukan Malaysia naik ke podium dan pada saat itu jugalah, tangan kanan aku mencapai bendera di dalam beg dan terus naik kedua-dua belah tangan aku memegang dan mengibarkannya tanda aku meraikan kemenangan dan semangat juang pemain-pemain. Aku nak mereka tahu yang mereka masih ada sokongan dari rakyat Malaysia, aku nak mereka tahu yang ada rakyat Malaysia yang bersama-sama sewaktu pertempuran selama 90 minit tadi, aku nak semua tahu yang bolasepak Malaysia belum mati lagi. Yang berjuang bukan orang lain...tapi orang kita juga!!




nak baca kisah dramatik diorang..pergilah ke blog dia anak memberontak

: dalam botol:

salam..
baru-baru ini..wa da dvd dalam botol tuh..

kenapa wa beli? sebab wa selalu baca karya raja azmi neh dikutuk kaw-kaw dek wartawan hiburan yang dia tak suka tak suka dia...selain tuh..wa de terbaca satu ulasan menarik pasal experimental yang khir rahman neh..

so wa gagahkan diri wa beli dvd tu...wa x minat perlakuan songsang neh k..mintak simpang jauh-jauh..sapa2 jantan cuba ngurat wa..wa tampor dia laju2..hakhak..

neway..n to be honest..

i really like dis muvie..movie nih banyak bagi pengajaran jika kita paham mesej yang hendak disampaikan..

maybe ada sikit part atas katil antara maknyah lee dengan yang partner dia tu..tapi bukan ada bercium pun..mungkin sebab aku laki..tak rasa papa...better adegan tuh dari adegan kemban2 pastu curah air kan..trend muvie masa kini..pelaris gamaknye..haha..

seriously..wa rasa dek banyak wartawan tak suka raja azmi..maybe pasal mulut laser dia..takpun pasal kes dia ngn roslin tuh..diaorang kasik hentam habis2...tapi..mesej dalam muvie tuh..lagi sampai pada medula oblongata aku compare dengan cite kum kum the series yang tahyul mahyul dan tah pape tuh..tak best langsung..


part yang paling terkesan dihati wa...bila si arja lee neh balik kg jumpa ayah dia..then ayah dia cakap...nak dia mandikan jenazah dia bila dia takde..start dari tuh..si arja lee dah cuba kembali ke pangkal jalan...

erm..tepuk dada tanya selera...wa bagi 4 bintang.ok x..haha..wa pun tak tahu....layannnn

Wednesday, April 13, 2011

:daihatsu:

aku tau..kat jb neh ramai kaki convert kereta..dari kancil ke myra, dari proton ke evo..pernah aku tengok orang bawak myvi, tapi pakai lambang honda...tapi yang nih lagi sempoi...terus bertukar...
bertukar..bertukar jadik....



dahsyat beb!..

kepada tuan empunya kereta..sorry yek..hehe


Tuesday, April 12, 2011

.:bukan senang nak senang:.

Lately, ku de lepak dekat kedai mamak ngan kawan..
then, satu scene yang betul-betul melekat kat mata aku..
sedikit rasa insaf terbit dari dalam hati..

kenapa?
aku tau aku tak mampu nak buat macam yang dia buat.
apa yang dibuat ?




seorang pemuda menjual kacang rebus di kedai mamak.
aku respek dengan pekerjaan dia..
yang buat aku aku tersentuh..
setiap kali mangkuk kacang dihulur..adakalanya habis, adakalanya tak disentuh langsung.
bila part tak disentuh tuh, ak tau dia hampa, tapi muka still tenang..tanpa rasa malu..cakap elok2..nak amik balik mangkuk kacang tuh..then berlalu pergi..

agaknya apa yang difikirkan dalam hati dia ea..?
mostly mestilah hampakan..
budak nih muda baya2 aku..tapi serius tabah dia menjual..kalau aku yang penyegan nih, mungkin bila orang dah tak sentuh, terus moral down sket..tapi dia tak..still cool ..
ade gak aku terpikir..dengan badan tegap, muka boleh kata macho..aku rasa kurang2 kerja promoter pun boleh daripada jual kacang..ntah sehari berapa jek untung..tapi dia tetap coollll...

dia buat aku terfikir..kadang2 kita rasa kita susah..tapi sebenarnya ada ramail agi yang lagi susah daripada kita....dan kadang2 kita rasa kita neh kaya/senang/bertuah..kita lupa semua tuh boleh ditarik serta merta jek..dia berjaya buat benda yang aku takleh buat..berniaga mencari rezeki yang halal...berusaha gigih...bukan hanya duduk tunggu pendapatan pasif macam puak2 MLM tuh...seminggu masuk !K ( gile ke hape?)


untuk brother jual kacang, semoga rezeki kamu melimpah ruah selepas ini.amin...







+ mood sedih seyh